• Condor Outdoor
    USA Condor Outdoor
    Оригінальний одяг і спорядження від Американського Condor за вартості Українських копій
    Перейти

Відеоогляд: Crye Precision Multicam

Відеоогляд: Crye Precision Multicam

Оригінальний Мультикам. Оригінальн уніформа

Що таке Мультикам. Оригінал Crye Precision Multicam

MultiCam - це зареєстрований та запатентований камуфляжний візерунок, що розроблено компанією Crye Precision для використання армією США у широкому діапазоні умов, сезонів, висот та освітлення. Мультикам було розроблено та вперше представлено у 2002 році. Цей семиколірний камуфляж для різних середовищ був розроблений Crye Precision спільно з Центром Солдатських Систем армії США.

Цей візерунок камуфляжу було включено у програму армії США по заміні старих камуфляжів, але на диво, у 2004 році програв універсальному камуфляжному піксельному візерунку (UCP ACU), який став використовуватися у армії. Проте, він залишався в обмеженому використанні у армії в середині-кінці 2000-х років для демонстрації програми «Воїн майбутнього».

MultiCam був офіційно введений в експлуатацію армією США лише в 2010 році, замінивши UCP у підрозділах, розгорнутих для участі у війні в Афганістані, під позначенням Operation Enduring Freedom Camouflage Pattern (OEF-CP). Його вже використовували деякі американські підрозділи спеціальних операцій та цивільні правоохоронні органи. Армія США припинила використання UCP в жовтні 2019 року.

Версія Мультикам камуфляж була прийнята на збройними силами Сполученого Королівства як Multi-Terrain Pattern (MTP), замінивши їх попередній камуфляж DPM. MTP зберігає колірну палітру Multicam, але включає форми, аналогічні попередній схемі камуфляжу DPM. Після використання камуфляж Мультикам у Афганістані, Австралія також прийняла свою власну версію, яка поєднувала візерунок Multicam із палітрою свого більш раннього шаблону DPCU / Auscam.

25 листопада 2013 року Crye Precision представила нове оновлене сімейство варіантів MultiCam, що дозволяють зменшити візуальну сигнатуру в ближньому ІЧ-діапазоні людини, що працює в різних середовищах

Є 4 варіанти оригінального MultiCam

  1. ARID - висвітлений, для операторів, що працюють у пустельній місцевості. 

  2. TROPIC - більш зелений, для користувачів, що працюють в густих джунглях та місцевості, що переважно складається з пишної рослинності, яка залишається відносно незмінною в усі сезони. 

  3. ALPINE - зимовий, призначений для користувачів, що працюють в засніжених умовах, і призначений для використання у всіх областях діяльності, де випадають значні снігопади. 

  4. BLACK - чорний, відповідає унікальним вимогам співробітників правоохоронних органів тактичних груп, та підходить для внутрішніх операцій.

Оригінальний Мультикам. Усі версії

Фон Мультикаму має градієнт від коричневого до світло-коричневого, на який нанесений градієнт темно-зеленого, оливково-зеленого і лаймово-зеленого кольорів, а верхній шар непрозорих темно-коричневих і кремових фігур поширюється по всьому узору. Це дозволяє змінити зовнішній вигляд від переважно зеленого до переважно коричневого на різних ділянках тканини, при цьому менші форми дозволяють розділити більші області фону.

Колірна схема MultiCam в триплеті Hex наступна:

  1. Кремовий 524 B8A78B;

  2. Темно-коричневий 530 48352F;

  3. Тан 525 967 860;

  4. Коричневий 529 6F573F;

  5. Темно-зелений 528 5A613F;

  6. Оливкова 527 8C7D50;

  7. Блідо-зелений 526 85755C.

Неліцензійні копії вихідного малюнка часто трохи відрізняються за кольором, що створює змінений загальний ефект, та не відповідає загальним вимогам

Першим MultiCam використовувався Командуванням Спеціальних Операцій США і деякими приватними військовими підрядчиками. У 2010 році американським солдатам, спрямованим до Афганістану, були видані версії уніформи в Мультикамі, оскільки існуючий універсальний камуфляж (UCP) виявився непридатним для місцевості.

Оригінальний Мультикам. OCP

У травні 2014 армія обрала шаблон, схожий на MultiCam, під назвою Scorpion W2, щоб замінити UCP, назвавши його Operational Camouflage Pattern (OCP). Та вже з травня 2014 року армія США прийняла його до експлуатації у комплекті однострою ACU у малюнку Мультикам, під все тією ж позначкою OCP - для усіх підрозділів, що направляються до Афганістану, Іраку, Європи та Північної Африки.
Оригінальний патерн Scorpion був спільно розроблений Crye Precision та Армією США для програми Objective Force Warrior у 2002 році, та Crye внесли невеликі зміни з ціллю реєстрації товарного знаку MultiCam. Оскільки Scorpion схожий на MultiCam, липучки, кнопки і блискавки того ж кольору можна використовувати взаємозамінно. OCP нагадує MultiCam з приглушеними зеленими, світло-бежевими та темно-коричневими кольорами, але використовує менше бежевих та коричневих плям і не використовує вертикальні лінії. 31 липня 2014 армія офіційно оголосила, що OCP почне випускати уніформу влітку 2015 року. Солдатам дозволяється носити уніформу та польове спорядження з малюнком MultiCam до тих пір, поки в них не зноситься MultiCam та вони не придбають оновлений OCP. З 1 жовтня 2018 року персонал ВПС США почав перехід від ABU до OCP, та має завершити його у 2021 році

←  Відеоогляд: Тактичний ніж CRKT CEO Відеоогляд: серія Micro Case Pelican  →
Залишити коментар

Ще не має коментарів.

captcha